la casa

 

Ca l’Arbequí és una torre de pagès típica de l’horta de Lleida que data de finals del segle XIX. La casa està situada al prinicipi de l’horta de Lleida, a 2,5 kilòmetres del centre històric de la ciutat i a menys de 10 minuts passejant de la Zona Alta de Lleida. Tenim ben a prop totes les facilitats de la ciutat, però sense que es noti la seva presència.

La casa ha estat reformada seguint l’estructura original. Les parets han estat refetes, ja que en la seva estructura original foren construïdes amb fang i palla, que amb el pas del temps es van quedar folles. La casa consta de dues plantes: la planta baixa, on hi trobem un ampli menjador/sala d’estar, una cuina espaiosa, el rebost i un bany. A la primera planta hi trobem un altre bany i 3 habitacions, dues amb llit doble i una amb dos llits individuals. La casa té una capacitat de 8 adults, però pot ser ampliable. Cada pis disposa d’un bany totalment equipat, amb tovalloles, sabons, etc. La sala d’estar disposa de llar de foc i tota la casa té calefacció radial.

Ca l’Arbequí està situada entre arbres fruiters de l’horta de Lleida. Dominen els perers i les pomeres, però també hi ha presseguers, pruneres, albercoquers i figueres ben a prop de la casa.  Durant l’estiu es pot viure la campanya de recol·lecció de la fruita i fins i tot, participar-hi.

Aquí podeu veure algunes fotos dels racons de l’interior de Ca l’Arbequí: